BAUSTEM Haberler

T3 Türkiye Öğretmen Eğitimi
27 Ağustos 2018 - Okunma Sayısı: 1681

Bahçeşehir Üniversitesi’nin ev sahipliğinde bu yıl IV. sü düzenlenen T3 Türkiye Ağustos Eğitimi 27-28 Ağustos 2018 tarihlerinde gerçekleştirildi. Fen ve Matematik branşlarından hem öğretmenlerin hem de Boğaziçi ve Marmara Üniversitelerinde öğrenim gören öğretmen adaylarının katıldığı eğitim 27 Ağustos Pazartesi sabahı açılış konuşmaları ile başladı. Eğitimi düzenleyen T3 Türkiye ekibinin yanı sıra T3 Europe eğitmenlerinden Ian Galloway ve Texas Instruments Eğitim Teknolojileri Avrupa Yöneticilerinden Stephan Griebel katılımcılarla buluştular. Daha sonra matematik öğretmenleri TI eğitim teknolojileri ile matematik eğitimi başlığı altında, ağırlıklı olarak TI-84 grafik çizen hesap makinesinin kullanımı üzerine çalıştılar. T3 Türkiye ekibinden Tonguç Özdaş, Uğur Mert ve Yunus Emre Doğan’ın yürüttüğü çalışmalar hesap makinesinin temel özelliklerinin keşfedilmesi, derslere entegrasyonu, belirli konulara yönelik etkinlik örneklerinin incelenmesi ve deneyimlenmesi şeklinde ilerledi. Fen öğretmenleri de eş zamanlı olarak günün ilk bölümünü Ian Galloway ile TI-Nspire üzerine çalışarak tamamladılar. Öğleden sonra ise Deniz Alyanak tarafından yürütülen Vernier LabQuest ile deneyler başlığındaki çalıştaya katıldılar.

Eğitimin ikinci günü tüm katılımcılar BAUSTEM merkezi direktörü Doç. Dr. Sencer Çorlu tarafından yürütülen STEM çalıştayına katıldılar. Çalıştay sırasında STEM hakkında yapılan bilgilendirmeden sonra örnek bir çalışma katılımcılar tarafından deneyimlendi. Günün ikinci yarısında ise Fen ve Matematik öğretmenleri ayrı gruplarda TI-Innovator Hub ile programlama üzerine çalıştılar. Mesafe sensörünü TI-84 üzerinden programlayarak data topladılar. Daha sonra TI-Innovator Rover’ı belirli geometrik şekilleri çizmek üzere programladılar.

 

Eğitim 28 Ağustos Salı günü kapanış sırasında yapılan değerlendirme / soru-cevap bölümü ve sertifikaların takdim edilmesiyle tamamlandı.