BAUSTEM Haberler

Hour of Code'17 Etkinliği Üç Üniversitenin Eş Zamanlı Katılımıyla Gerçekleştirildi.
07 Aralık 2017 - Okunma Sayısı: 1237

7 Aralık Perşembe günü üç üniversiteden öğrencilerin eş zamanlı katılıyla gerçekleştirilen Hour of Code etkinliği ile şimdi kodlama zamanı dedik.

Bahçeşehir Üniversitesi BAUSTEM Merkezi, Texas A&M University ve İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nin eş zamanlı online bağlantı ile gerçekleştirdiği etkinliğe, farklı yaş gruplarından 200 den fazla öğrenci katıldı. Etkinlik sırasında Ankara'da kongre'de bulunan BAUSTEM Direktörümüz Doç.Dr. Sencer Çorlu'da Esenboğa Havaalanı'ndan bir grup öğretmenimiz ile birlikte etkinliğe online olarak bağlandı. Programlama dilini yeni öğrenmeye başlayanlara yazdırılan klişeleşmiş ilk kod olan "Merhaba Dünya" kodundan yola çıkarak, katılımcılar da online bilgisayar bağlantısı üzerinden birbirlerine "Merhaba" ve "Howdy" diyerek yaklaşık bir saat süren kodlama çalışmalarına başladılar. 

  

İnnovasyonun giderek önem kazandığı ve teknoloji ile kontrol edilen 21. yüzyıl dünyasında kodlamayı öğrenmek demek, hayatımızın her anlamında kullandığımız ve yararlandığımız hizmetlerin nasıl çalıştığını anlamak demektir. Kodlamayı öğrenen öğrenciler farklı fikirler yürütme becerisi kazanacak ve de STEM yaklaşımında da önemle vurgulanan farklı disiplinlerle bağlantı kurarak gerçek yaşam sorunlarına çözüm üretmekte bir adım önde olacaklardır.