BAUSTEM Haberler

Genç STEM Araştırmacı ve Uygulayıcıları Programı kapsamında 2017-2018 eğitim öğretim yılının ilk etkinliği gerçekleştirildi.
24 Kasım 2017 - Okunma Sayısı: 1312

Lisans veya lisansüstü öğrenimi gören öğrencilerin akademik gelişimlerine destek vermek amacıyla uygulanan Genç STEM Araştırmacı ve Uygulayıcıları Programında, Boğaziçi Üniversitesi ve Bahçeşehir Üniversitesi Eğitim Fakültesi öğrencileri bulunmaktadır. Bu yıl programda yer alan öğrenciler Okul Öncesi Öğretmenliği ve Fen Bilgisi Öğretmenliği Bölümleri’nde eğitimlerine devam etmektedirler. Program dahilindeki öğrenciler, program sorumlusu Dr. Canan Mesutoğlu ile birlikte yıl boyunca üç odak noktası üzerinden ilerleyeceklerdir:
   a) STEM etkinlikleri geliştirilmesi ve uygulanması,
   b) geliştirilen STEM etkinliklerin kitaplaştırılması, ve
   c) öğretmen adayı ve öğrenci gelişimi konularında araştırma faaliyeti yürütülmesi.

 

Programın ilk etkinliği 24 Kasım, 2017 tarihinde Göztepe Semiha Şakir Çocuk Yuvası’nda gerçekleşmiştir. Program kapsamında gerçekleştirilen çalışmada 4-5 yaş grubu 10 öğrenciye gönüllü STEM etkinliği uygulanmıştır. Program dahilindeki öğrenciler tarafından geliştirilecek STEM etkinliklerinin uygulanmasına yıl boyunca farklı kurumlarda devam edilecektir.

   


Göztepe Semiha Şakir Çocuk Yuvası STEM Etkinliği gerçekleştiren öğrencilerimiz:

Gülce Balkabağı, Boğaziçi Üniv. Okul Öncesi Öğretmenliği

Büşra Özdev, Boğaziçi Üniv. Okul Öncesi Öğretmenliği

Hilal Genç, Boğaziçi Üniv. Okul Öncesi Öğretmenliği

Eda Yadigar Şimşek, Boğaziçi Üniv. Okul Öncesi Öğretmenliği

Ece Genek, Bahçeşehir Üniv. Okul Öncesi Öğretmenliği