BAUSTEM Haberler

BAUSTEM STEM+A Çalıştayı için Edirne'de!
10 Mart 2018 - Okunma Sayısı: 1275

Edirne İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve Edirne Bahçeşehir Koleji işbirliğinde hazırlanan “Yeni Nesil Eğitim Modeli STEM+A Çalıştayı” adlı iki günlük program 10-11 Mart 2018 tarihinde Edirne Bahçeşehir Koleji’nde gerçekleştirildi. Programa fen ve matematik barnşlarından 90 Milli Eğitim öğretmeni ve öğretmen adayı katıldı.



Konferans Edirne İl Milli Eğitim Müdürü Hakan Cırıt, Edirne Bahçeşehir Koleji Lise Müdürü Aysun Yiğitsoy, Fen ve Teknoloji Liseleri Direktörü Metin Ferhatoğlu, BAUSTEM Direktörü Doç. Dr. M. Sencer Çorlu, Bahçeşehir Koleji STEM Koordinatörü Uğur Sarıçam ve iki STEM Lider Öğretmeni’nin konuşmaları ile başladı.

BAUSTEM merkezi direktörü Doç. Dr. M. Sencer Çorlu 21. yy'da Öğretmenlik Mesleği ve STEM konulu sunumu ile programa katılan öğretmenlere tecrübe ve deneyimlerini aktararak öğretmenleri yapılacak olan eğitimlere hazırladı.

Konuşmaların ardından çalıştaylara geçildi. Öğretmenler termos bardak, arduino ve roket yapımı olmak üzere toplamda üç farklı çalıştay yaptılar. Roket yapımı çalıştayından sonra sıra roketleri test etmeye geldiğinde öğretmenlerin heyecanı görülmeye değerdi.


STEM+A çalıştayının son bölümünde açı, yüzey alanı ve kütlenin hava direnci üzerine etkisini anlamlandırmak için roket ve fırlatma rampası tasarlama aşamasından birkaç kare: