BAUSTEM Haberler

BAUSTEM SMEC 20 'de
17 Mart 2018 - Okunma Sayısı: 1178

BAUSTEM merkezi direktörü Doç. Dr. M. Sencer Çorlu 17 Mart 2018 Cumartesi günü Beyrut Amerikan Üniversitesi’nde  gerçekleştirilen 20. Fen ve Matematik Eğitimcileri Konferansı (SMEC 20)’na baş konuşmacı olarak davet edildi. Dr. Çorlu “Bilgi Toplumunda Bilmenin Değişen Yolları ve STEM Öğretiminde Uygulamalar” adlı konuşmasında STEM: Bütünleşik Öğretmenlik Bilgi ve Becerileri Projesi’ndeki tecrübe ve deneyimlerini katılımcılarla paylaştı.


Avusturalya Macquaire Üniversitesi’nden Dr. Anne Forbes de “Bilim insanları ve Mühendisler Sınıfta …. Nasıl, Neden ve Kim Yararlanıyor?” adlı konuşmasını gerçekleştirdi. Geçen yıllarda konferansa katılanlar arasında Jonathan Osborne (Stanford Üniversitesi), Gabriele Kaiser (Hamburg Üniversitesi), Sibel Erduran (Oxford Üniversitesi), Richard Lehrer (Vanderbilt Üniversitesi) ve Leona Schauble (Vanderbilt Üniversitesi) yer almıştı.

Konferansın bu sene ki teması “STEM Eğitiminde Teknolojiyi Etkili Bir Şekilde Kullanma ” idi. Konferansa Lübnan’dan ve bölgeden yaklaşık 400 fen ve matematik eğitimcisi katılım gösterdi. Konferans, konuşmaların arkasından araştırma sunumları ve etkileşimli çalıştaylarla devam etti.